7 лесни начина за ефективна поддръжка на вашия уебсайт

Това е малко като да имате куче или растение, за което е особено важно да се грижите. Изглежда фантастично, когато го приберете за първи път у дома, но без редовни грижи и поддръжка вашето миниатюрно дърво може много бързо да започне да изглежда недобре. Накратко, говорим за вашия уебсайт, пренебрегвате ли своя напоследък? За да извлечете максимума от уебсайта си, наистина трябва да го поддържате. Това е постоянна връзка и като всички връзки трябва да отделяте време за нея. Трябва да сте сигурни, че се рекламирате по уместен, актуален и динамичен начин. Уебсайтовете бързо остаряват, стават старомодни и статични. Освен това уебсайт, в който нищо никога не се променя, не е такъв, който ще насърчи завръщане на посетители. Така че, за да ви помогнем да покажете малко любов към своя дигитален маркетинг, ето списък от седем начина, по които можете да се уверите, че уебсайтът ви все още е този, с който искате да бъдете.

  1. Не отлагайте актуализациите

Кога последно актуализирахте информацията на уебсайта си? Преди дни? Седмици, може би? Не дай боже, съдържанието ви не се е променило от месеци. Спрете да отлагате и публикувайте своевременно ново съдържание днес. Можете да добавите секция за новини или блог, която е лесна за актуализиране и бърза за опресняване. Направете си график в рамките на няколко часа всяка седмица, за да кажете на клиентите си какво е новото във вашия свят и уебсайтът ви ще се радва на изцяло нов живот.

  1. Поглезете го малко

Когато посетител стигне до вашата начална страница, той взема решение дали да доразгледа сайта по-нататък само за няколко секунди. Така че нямате много време да привлечете вниманието му. Ако вашият сайт се чувства необичан и пренебрегнат, това е начина, по който вашите потенциални клиенти ще го възприемат също. Освежете го с някои нови изображения или, ако е необходимо – с основен ремонт на дизайна. Колкото повече внимание отделите на сайта си, толкова по-вероятно ще бъде, че той ще ангажира посетителите си.

  1. Какъв е начинът, по който го казвате

Погледнете внимателно съдържанието си. Има голяма разлика между това, което се чете добре на Word документ и това, което стои добре в сайта. Дали вашето съдържание е толкова директно, характерно и комуникативно, колкото бихте искали да бъде? Имайте предвид вашия идеален клиент и пренапишете вашия текст, сякаш говорите директно с него и ще откриете, че вашите послания стават много по-ефективни.

  1. Покажете го

Оптимизиран ли е вашия сайт за търсачките на съдържание? Може да имате най-прекрасния сайт в цялото виртуално пространство, но ако никой не може да го намери, вие си имате проблем. Уверете се, че сте включили подходящи за Google думи за търсене във вашето съдържание и заглавки. Така можете да очаквате, че ще се изстреляте нагоре в класирането при търсене. Може да се наложи да потърсите помощта на SEO специалист, ако не сте уверени да направите това сами, но увеличаването на видимостта на вашия сайт са добре похарчени време и пари.

  1. Разпространете любовта

Чрез използването на социалните мрежи можете да позволите на вашите посетители да споделят информация с контактите си в LinkedIn и Facebook. Тези канали за комуникация се превърнаха в мощен инструмент за намиране на клиенти. Опитайте се да насърчите оставянето на отзиви.

  1. Създайте сърдечни разговори

Вашият уебсайт ви предлага начин за дистанционна комуникация с вашата клиентска база, така че чрез добавяне на интерактивен елемент можете да насърчите ангажираността и обратната връзка. Една кратка анкета може да бъде чудесен начин да разберете какво точно мисли вашият клиент за вас.

  1. Пазарувайте наоколо

Въпреки че може да се почувствате малко като изневеряващи, понякога проверката на конкуренцията е добър начин честно да оцените състоянието на текущия си уебсайт. Работи ли той достатъчно усилено за вас? Време ли е да го замените с по-нов модел? В дългосрочната дигитална връзка, новото начало понякога може да бъде най-добрият курс на действие. Трудна любов? Понякога трябва да си жесток, за да бъдеш мил.

„ОТ ЕКИП НА ЛИП ТРЕЙД ООД“

Какво е бъдещето на SEO през 2024 г.
Блог

Какво е бъдещето на SEO през 2024 г.? Няколко важни SEO тенденции, които трябва да знаете

Бъдещето на SEO се насочва към по-ориентиран към потребителя, етичен и технически напреднал подход. Защо? Възходът на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение в търсачките

Прочетете повече »
error: Content is protected !!